Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-04@08:19:00 GMT

بهترین مزایای کابل زمینی که نمیدانستید

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۵۳۵۰

کابلی که برای انتقال و توزیع انرژی الکتریکی کاربرد دارد، کابل برق نامیده می‌شود. کابل برق شامل دو یا چند هادی الکتریکی است که با یک غلاف روی هم به هم می‌پیوندند. کابل‌های برق به دو صورت زمینی و هوایی طراحی و تولید می‌شوند. که نمونه‌های زمینی برای انتقال ولتاژهای فوق العاده بالا در مکان‌هایی که استفاده از خطوط هوایی غیرممکن است، مانند دریا، گذرگاه فرودگاه و غیره استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کابل برق معمولا از سه بخش اصلی به نام هادی، دی الکتریک و غلاف تشکیل شده است. هادی موجود در کابل فراهم کننده مسیر هدایت جریان است. عایق یا دی الکتریک در برابر ولتاژ اضافه مقاومت می‌کند و هادی را از اشیاء دیگر جدا می‌کند. غلاف اجازه ورود رطوبت را نمی‌دهد و از کابل ها در برابر همه تأثیرات خارجی مانند حمله شیمیایی یا الکتروشیمیایی، نویزها، آتش سوزی و غیره محافظت می‌کند.

مس و فلز آلومینیومی به دلیل رسانایی الکتریکی بالایی که دارند، به عنوان ماده رسانای برتر در کابل‌ها استفاده می‌شوند. سیم‌های جامد یا تعدادی سیم خالی ساخته شده از مس یا آلومینیوم برای ساخت کابل برق استفاده می‌شود. رایج‌ترین دی الکتریک (عایق) مورد استفاده در کابل‌های برق کاغذ آغشته شده، لاستیک بوتیل، کابل پلی وینیل کلراید، پلی اتیلن، پلی اتیلن متقاطع است.

کابل‌های عایق کاغذ معمولا بیشتر ترجیح داده می‌شوند زیرا ظرفیت حمل فعلی آن‌ها بالا، به طور کلی قابل اعتماد و دارای طول عمر بالا است. ترکیب دی الکتریک مورد استفاده برای کابل باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

باید مقاومت عایق بالایی داشته باشد. باید استحکام دی الکتریک بالایی داشته باشد. این ماده باید از استحکام مکانیکی خوبی برخوردار باشد. ماده دی الکتریک باید در دمای بالا کار کند. باید مقاومت حرارتی پایینی داشته باشد.

کابل زمینی و شناخت آن

کابل زمینی هم یک نمونه از کابل‌هایی است که توسط بسیاری از شرکت‌های تولید کننده روانه بازار می‌شوند. معمولا این مدل کابل را با توجه به ساختاری که دارند در زیر زمین نصب می‌شوند اما در خانه‌های مدرن معمولا خارج از ساختمان یک سری پنل‌های الکتریکی وجود دارد که می‌توان کابل‌های زمینی را داخل آن قرار دهند. این کابل‌ها یک محلی امن برای عبور بارهای الکتریکی خواهد بود.

اساسا زمینی که زیر پای ما قرار دارد حاوی بارهای منفی است و سپس باعث جذب بارهای مثبت می‌شوند. جذب شدن این بارهای مثبت و منفی یک امری طبیعی است و در این صورت بایستی که از کابل زمینی استفاده شود. در واقع لازم است که بارهای مثبت امنیت بیشتری داشته باشند و به صورت کنترل شده و مستقیم از زمین عبور داده شوند.

در ساختار کابل‌های زمینی غلاف، لایه عایق، هادی الکتریکی، اسکرین و نیمه هادی دیده می‌شود. اصولا از نظر سایز یا تعداد هسته و یا جنس هادی به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. کابل‌های زمینی معمولا به صورتی ساخته می‌شوند که فشار، ضربه را تحمل کند و در برابر رطوبت از مقاومت بالایی برخوردار باشند. به همین دلیل در ساختار این کابل‌ها از ورق‌های فولادی و یا غلاف سربی استفاده می‌کنند.      

انواع کابل زمینی

همان گونه که قبل‌تر اشاره کردیم این کابل‌ها را با توجه به پارامترهای مختلف دسته بندی می‌کنند. از جمله این پارامترها می‌توان ساختار، سایز، تعداد هسته و... اشاره کرد.

به همین دلیل به کابل‌های تک هسته‌ای، دو هسته و سه هسته، سه و نیم هسته‌ای و یا مدل‌های آلومینیومی و مسی اشاره کرد. در ادامه انواع کابل برق زمینی را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

کابل زمینی مسی

همان گونه که از نام این کابل مشخص است هادی استفاده شده برای آن‌ها از فلز مس ساخته می‌شود. یکی از بهترین رساناهایی که برای کابل‌ها می‌توان از آن بهره برد "فلز مس" است. این فلز قیمت بسیار بیشتری نسبت به سایر فلزها دارد به همین دلیل برای موارد خاص از آن استفاده می‌کنند.

این فلزها معمولا در خطوط انتقال برق و توزیع انتقال برق مورد استفاده قرار می‌گیرد. کابل‌های زمینی مسی معمولا تعداد رشته‌های مختلفی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به کابل‌های دو رشته، سه رشته و چهار رشته اشاره کرد.

انواع کابل مسی زمینی معمولا وزن بیشتری نسبت به کابل‌های آلومینیومی زمینی دارند و نصب آن‌ها کمی سخت‌تر است. با توجه به قیمت بالایی که این کابل‌ها دارند معمولا مورد توجه سارقان قرار می‌گیرند و در بیشتر موارد دزدیده می‌شوند. اما نصب آن‌ها به صورت زمینی احتمال دزدیده شدن آن‌ها را به حداقل و یا صفر می‌رساند.

این کابل‌ها با توجه به مشخصات فنی که دارند امکان خورده شدن آن‌ها در برابر عوامل شیمیایی بسیار کم است و تلفات انرژی آن‌ها کم است.

کابل زمینی آلومینیومی

هادی استفاده شده در این کابل‌ها هم از جنس فلز آلومینیوم ساخته می‌شود. اساسا آن‌ها را داخل دیوارها و یا داخل زمین مورد استفاده  قرار می‌دهند. معمولا از کابل آلومینیومی زمینی بیشتر در مکان‌هایی استفاده می‌شوند که نباید تحریک وجود داشته باشد.

زمانی که قیمت کابل‌های مسی بیشتر شد استفاده از فلز آلومینیوم بیشتر شد و در عین حال قیمت مقرون به صرفه‌تری هم دارند. عملکرد مدل‌های آلومینیومی و مسی به یک صورت است اما قیمت و وزن کابل آلومینیومی کمتر است. با توجه به قیمت کابل‌های آلومینیومی معمولا در بیشتر کاربردها و محیط‌ها از آن استفاده می‌شود. مزیت‌های این کابل وزن سبک، خطر سرقت کم، ارزان بودن و... است.

البته این مدل کابل‌ها از معایبی هم برخوردار است یعنی تلفات انرژی در آن بیشتر است، یا اسن که احتمال آتش سوزی در آن‌ها بیشتر است. این کابل‌ها در برابر عوامل شیمیایی امکان خوردگی در آن بیشتر است بنابراین نباید در محیط‌هایی که عامل خوردنده دارند از آن استفاده کرد.

خرید کابل زمینی

در واقع خرید این کابل‌ها کار آسانی نیست و برای خرید انواع کابل زمینی بایستی که به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید؛ چرا که این فروشگاه‌ها اجناس بی‌کیفیت یا تقلبی را به فروش نمی‌رسانند. پیشنهاد می‌کنیم که فروشگاه اینترنتی پاسارگاد نوین مراجعه کنید لذا یکی از مراکز معتبر ارائه دهنده انواع سیم و کابل‌ها است.

در واقع این فروشگاه محصولات خود را از با کیفیتی فوق العاده و قیمتی بسیار مناسب به فروش می‌رسانند. قیمت‌های در نظر گرفته شده در این فروشگاه بسیار رقابتی است و در عین حال می‌توانید که در زمان و هزینه‌های اضافی مربوط به رفت و آمد خود صرفه جویی کنید.

همچنین برای اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان می‌توانید با شماره 02133986493 تماس حاصل فرمایید.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: آتش سوزی سرقت صرفه جویی طول عمر وزن کابل های زمینی مورد استفاده کابل ها انواع کابل کابل زمینی کابل برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۵۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، کشت به روش نوین سیب زمینی با استفاده از نوار تیپ در زمین‌های زراعی دشت اردبیل که از چند سال قبل آغاز شده، در سال جاری به تنها روش کاشت این محصول تبدیل شده است.
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در چند هفته اخیر با برگزاری کلاس‌های آموزشی الگویی و ترویجی در سر مزرعه، در خصوص روش جای گذاری نوار تیپ در زراعت سیب زمینی در حال کمک و مساعدت به کشاورزان سیب زمینی کار این خطه هستند.
۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت می‌شود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام می‌شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، میزان برداشت محصول سیب زمینی در دشت اردبیل به شکل قایل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.
غفور آقایی با اشاره به برنامه‌ریزی برای کشت سیب زمینی در ۱۹ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی استان در سال زراعی جاری اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف می‌شود.
وی گفت: ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا اعلام کرد و گفت: کشاورزان در تهیه بذر مرغوب به قیمت مناسب دچار مشکل هستند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با توصیه کشاورزان سیب زمینی کار استان اردبیل برای مشاوره و رعایت توصیه فنی کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در خصوص کاشت محصول خود افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال نیز همچون سال‌های گذشته کشاورزان سیب زمینی کار برای جلوگیری از اتلاف زمین و آبیاری آسان و با کمترین میزان مصرف آب، از روش آبیاری با نوار تیپ استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • اجاره این خانه‌ها به دلار است؛ مستاجران خانه‌های دلاری چه کسانی هستند؟
  • آموزش نمادین رای گیری با صندوق مکانیزه الکترونیکی در سیمرغ
  • توماس مولر پس از رکوردشکنی در لیگ قهرمانان اروپا: معمولا آدم ها در این سن روی ویلچر می نشینند / زیرنویس فارسی
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • بررسی یک خواب پرطرفدار؛ در طول روز چرت بزنیم یا نه و چقدر؟
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • هری کین یک تنه بیشتر از مهاجمان تاتنهام گل زده است!
  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟